четвъртък, 28 май 2015 г.

               Тайната на забранената книга - Карън М. Монинг
Ако си търсите леко четиво, което да ви разсее от ежедневието - това е книгата за вас. Наистина увлекателна книга със задъхващ сюжет и забавни сцени. Авторката е успяла да събера с тази книга най-доброто, което може да предложи една книга на читателя.
Резюме:
Една забранена книга. Библиотека, водеща към друг свят, и книжар, обгърнат със загадъчни сенки. Една жена, чийто избор вещае бъдещето на човечеството. МакКайла Лейн е съвсем обикновена съвременна жена. Или поне така си мисли, докато нещо необикновено не й се случва. Когато убиват сестра й, само една следа води към убиеца - загадъчно съобщение на мобилния й телефон. В търсене на отговори Мак заминава за Ирландия, за да потъне в мрачен свят, където нищо не е такова, каквото изглежда. Където доброто и злото носят една и съща коварно-съблазнителна маска. Скоро Мак се изправя пред още по-голямо предизвикателство: да остане жива достатъчно дълго, за да се научи да използва силата, която не е предполагала, че притежава. Сила, която й позволява да вижда отвъд човешкия свят, в опасното царство на фае...
Герои:
Ще започна с МакКайла Лейн. Пада си малко разглезено момиче, обича розово, успя да се вкара в беля още в мига, в който стъпи в Дъблин. Тя е момиче от Америка загубило сестра си и тръгнало да търси убиеца й, защото от полицията затварят случая. Тя също е Шийте зрящ или може да вижда фае.
Предупреждавам сега започват спойлерите!
Нека зачекнем и темата за най-мистериозната фигура в книгата а именно Джерико Баронс. Ако трябва да определя този герой със само една дума тя определено ще бъде мистерия. Но въпреки това, той приютява Мак в книжарницата си. Защо? Защото тя може да усеща ОС(обекти на силата) - фае светини, които се разделят на Сийли светини - Мечът, Камъкът и Котелът и Ънсийли светини - Амулетът, Котелът, Пресяващите сребра и Книгата (която всички търся включително Мак и Баронс) още наричана Шинсар Дъб.
Фантастичният свят :
Тук фантастичният свят е Фае. Той се разделя на два двора - Сийли двор и Ънсйли двор. В книгата този свят само се споменава, но никой не ходи там. Надявам в следващите книги да имам шанса да прочета повече за този свят. Но за фаета се чете постоянно, защото са навсякъде. От най-низшата каста или сенките, заели цял квартал, който всички жители на Дъблин не помнят,че е съществувал някога до Сивия мъж, Многоустото нещо и Момчетата носорози.

Няма коментари:

Публикуване на коментар